Home  |  Contact  

Email:

Password:

Sign Up Now!

Forgot your password?

Maite Barcelo- TCC
 
What’s New
  Join Now
  Message Board 
  Image Gallery 
 Files and Documents 
 Polls and Test 
  Member List
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
 General 
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
 Qui som 
 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- 
 Curtmetratge 
 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 
 
 
  Tools
 

HISTORIA DEL TALLER CINEMA CERDANYOLA

 

El TCC neix, oficialment, l’any 2016 després de realitzar un taller organitzat per l’ajuntament de Cerdanyola a l’any 2015. Un taller adreçat a gent gran interesada en el mon del cinema, a qualsevol de les seves especialitats. Va ser un taller força interesant però trist per la mort sobtada del director en mig del rodatge del curtmetratge. Devant d’aquest contratemps vam decidir continuar i acabar el rodatge com a homenatge al Pepe de Gimenez, nom del director mort. Aquest primer curtmetratge es titulava “El secret de la Torre Vermella” i la seva estrena va ser al Festival Fantosfreak del juliol de 2016 

Com l’experiencia d’aquest taller va ser força interesant i tot el que comportava fer un curtmetratge ens va agradar vam decidir continuar junts i constituir-nos en associació. Vam començar els tràmits el mes de setembre de 2016 i el mes de decembre ja eram una associació amb totes la de la llei. Aixó ens ajudaria a rebre ajuts per part de l’ajuntament per realitzar les tasques que ens varem proposar i que així consten als estatuts:  Fer activitats relacionades amb el mon del cinema. La producció de curtmetratges en tots els seus aspectes. Organitzar tallers envers les tasques de fer un curtmetratge, guió, filmació, postproducció, etc. En resum, promocionar les Arts cinematogràfiques  en l’ambit del nostre poble.

Aquesta associació va començar amb aquests membres:

Javier Abarca, Montse Alsina, Fanny Coca, Fernando Endrino, Nuria Escobar, Josep G. Picas, Elena Jaumandreu, Antonio Ortega, Miquel Serra, Blanca Soler.

L’any 2018 es va incorporar a l’Associació la Maite Barceló, que ja había col·laborat amb nosaltres en algún curtmetratge l’any 2017

La primera junta directiva de l’Associació va ser aquesta:

 • Josep Ma. Picas              President
 • JElena Jaumandreu        Vivepresidenta
 • Javier Abarca                Secretari
 • Fernando Endrino        Tresorer
 • Miquel Serra                  Vocal
 • Maite Barceló                 Vocal

L’any 2017 es va prodüir un canvi a la junta directiva, la Nuria Escobar va substituir al Miquel Serra com a vocal ja que aquest va dimitir  per desavenençes amb el funcionament de l’Associació. El Miquel Serra continua com associat.

Dins l’Associació ens repartim les feïnes en funció de les capacitats de cadascu, hi ha qui fa d’actor/actriu, altres fan de tècnics, i altres fan de tot. El que solem fer, excepte excepcións, es fer-ho tot entre nosaltres, guió, direcció, interpretació, montatge, promoció,etc. Hi ha vegades que demanem col-laboració a altres persones fora de l’Associació, ja sigui per questions técniques o per interpretar un paper que cap membre de l’Associació dona el perfil.

Els curtmetratges que hem fet fins ara son:

 • 2015 El secret de la Torre vermella (Guió: TCC   Direcció: Pepe de Gimenez-TCC)
 • 2016 Jubilats d’Élite    (Guió: Javier Abarca    Direcció: Javier Abarca)
 • 2017 Y no pasa nada   (Guió: Nuria Escobar   Direcció: Albert Pueyo
 • 2017 Amanece que poco no es  (Guió: Miquel Serra   Direcció: Fernando Endrino
 • 2018 L’Estigma  (Guió: Javier Abarca    Direcció: Javier Abarca)
 • 2018 El violí  (Guió: Maite Barceló  Direcció: Javier Albaca. Montaje: Helena Jaumandreu-Javier Albaca-Fernando Endrino) 

 

Desde l’any 2015 participem, com a invitats, en el Festival Internacional de curtmetratges “FANTOSFREAK”. Per nosaltres es un gran premi puguer mostrar la nostre feina en un festival tan arrelat a Cerdanyola i amb una afluencia de públic tan important.

L’any 2017 i amb la col·laboració de l’Àrea Social de Cerdanyola vam iniciar unes xerrades a l’escola Banus envers la nostre experiencia a l’hora de fer curtmetratges. Tenía la finalitat de que els alumnes de ESO coneixesin de primera ma com fer un curtmetratge i al finalitzar les xerrades hi habien de fer-ne un com a treball escolar.

Al mes de juny vam presentar, dins de les jornades contra la violencia de gènere, el curtmetratge “Y NO PASA NADA”  amb posterior col·loqui envers el tema. 

Aquest any també vam començar a col·laborar amb l’Associació Plat Artístic organitzan xerrades envers el mon del cinema i en un marc inmillorable com es el Museu d’Art de Cerdanyola. Les xerrades van ser aquestes:

 • Juliol           PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL AMATEUR per Eva Campos
 • Setembre   PROCES CREATIU PER LA REALITZACIÓ D’UN CURTMETRATGE per Rafa Dengrà
 • Octubre      EVOLUCIÓ DE LA POR EN EL CINEMA per Joan Marimón
 • Novembre PREPRODUCCIÓ D’UN CURTMETRATGE per Oscar Estany

 

L’any 2018 varem repetir les xerrades a l’escola Banús amb el mateix resultat positiu que l’any pasat. De fet aquesta experiencia ens ha donat l’idea d’organitzar una mostra de curtmetratges o treballs audivisuals realitzats per els alumnes de les escoles de Cerdanyola. Aquest projecte ho estem preparant juntament amb Plat Artístic i si les escoles son receptives a l’idea farem aquesta mostra el mes de novembre al Teatre Ateneu.

També vam col·laborar amb la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) per fer un curtmetratge com a treball del curs escolar. Va ser una gran experiencia per les dues parts, molt gratificant per la gran motivació del alumnes al treballar amb gent gran. Aquest curtmetratge el vam presentar al Museu d’Art de Cerdanyola al mes de juny, va ser tot un exit i vam comptar amb la presencia del alcalda de Cerdanyola.

Pel juliol presentarem el curtmetratge “L’Estigma” dins del Festival Fantosfreak i dies després hem organitzat conjuntament amb l’ajuntament “CINEMA A LA FRESCA” projecció de curtmetratges al aire lliure, concretament a la Plaça de l’Abat Oliba. Projectarem 4 curtmetratges nostres i 3 d’altres directors.

El curtmetratge “EL VIOLÍ” que es projectarà al Musea d’Art de Cerdanyola el día 11 d’octubre, dins de la setmana de la gent gran.

Pel mes d’octubre estem preparant, juntament amb Plat Artístic, el mes del cinema a Cerdanyola, amb projeccións de curtmetratges, xerrades, etc. i que s’allargarà fins el 9 de novembre amb la mostra de treballs audivisuals dels alumnes de les escoles de Cerdanyola.

 

 

 

 

 

 

 
©2021 - Gabitos - All rights reserved