Home  |  Contact  

Email:

Password:

Sign Up Now!

Forgot your password?

Catalunya Universal
 
What’s New
  Join Now
  Message Board 
  Image Gallery 
 Files and Documents 
 Polls and Test 
  Member List
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
 Normes 
 Presenta,t 
 Funcionament 
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
 Debats i Mès 
 Lletres Catalanes 
 La Nostra Cuina 
 Catalunya en Imatges 
 Un Xic dHistòria 
 Administració 
 La Jungla 
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
 PSP en Català 
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
 Grups Amics 
 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
  
  
 
 
  Tools
 
Imatges de Catalunya: JOAN MIRÓ
Choose another message board
Previous subject  Next subject
Reply  Message 1 of 4 on the subject 
From: KARLA GUERRERA  (Original message) Sent: 27/11/2013 16:00
JOAN MIRÓ (Biografia i obres)
 
Barcelona, 1893 - Palma de Mallorca, 1983. Pintor, escultor, gravador i ceramista català. Va estudiar comerç i va treballar durant dos anys com a depenent en una drogueria, fins que una malaltia li va obligar a retirar-se durant un llarg període en una casa familiar al petit poble de Mont-roig del Camp.

De retorn a Barcelona, va ingressar en l'Acadèmia d'Art dirigida per Francesc Galí, on va conèixer les últimes tendències artístiques europees. Fins a 1919, la seva pintura va estar dominada per un expressionisme formal amb influències fauvistas i cubistes, centrada en els paisatges, retrats i nus.

Aquest mateix any va viatjar a París i va conèixer a Picasso, Jacob i altres membres del corrent dadaista, com Tristan Tzara. Va alternar noves estades a la capital francesa amb estius en Mont-roig, i la seva pintura va començar a evolucionar cap a una major definició de la forma, ara cisellada per una forta llum que elimina els contrastos. En el temàtic destaquen els primers besllums d'un llenguatge entre oníric i fantasmagóric, molt personal encara que d'arrels populars, que marcaria tota la seva trajectòria posterior.

Afí als principis del surrealisme, va signar el Manifest (1924) i va incorporar a la seva obra inquietuds pròpies d'aquest moviment, com el jeroglífic i el signe cal·ligràfic (El carnestoltes de l'arlequí). L'altra gran influència de l'època vindria de la mà de P. Klee, del que recolliria el gust per la configuració lineal i la recreació d'atmosferes etèries i matisats camps cromàtics.
 
En 1928, el Museu d'Art Modern de Nova York va adquirir dos de les seves teles, el que va suposar un primer reconeixement internacional de la seva obra; un any després, va contreure matrimoni amb Pilar Juncosa. Durant aquests anys l'artista es va qüestionar el sentit de la pintura, conflicte que es reflecteix clarament en la seva obra. D'una banda, va iniciar la sèrie d'Interiors holandesos, recarregades recreacions de pintures del segle XVII caracteritzades per una tornada parcial a la figuració i una marcada tendència cap al preciosisme, que es mantindria en els seus coloristes, juganers i poètics maniquís per al Romeo i Julieta dels Ballets Russos de Diaghilev (1929). La seva pintura posterior, en canvi, fuig cap a una major aridesa, esquematisme i abstracció conceptual. D'altra banda, en les seves obres escultòriques va optar per l'ús de material reciclat i de deixalla.
 
La guerra civil espanyola no va fer sinó accentuar aquesta dicotomia entre esquinçament violent (Cap de dona) i evasió somniadora (Constel·lacions), que a poc a poc es va ser resolent en favor d'una renovada serenitat, animada per una tornada a la ingenuïtat de la simbologia mironiana tradicional (l'ocell, els estels, la figura femenina) que sembla reflectir al seu torn la tornada a una visió ingènua, feliç i impetuosa del món. No van resultar aliens a aquesta espècie de renovació espiritual els seus ocasionals retirs a la illa de Mallorca, on en 1956 va construir un estudi, en la localitat de Son Abrines.First  Previous  2 to 4 of 4  Next   Last  
Reply  Message 2 of 4 on the subject 
From: KARLA GUERRERA Sent: 27/11/2013 16:04
Le Coq (El Gall)
 

Reply  Message 3 of 4 on the subject 
From: KARLA GUERRERA Sent: 27/11/2013 16:05
El Jardí
 

Reply  Message 4 of 4 on the subject 
From: KARLA GUERRERA Sent: 27/11/2013 16:06
El Carnestoltes d'Arlequí:
 

Anuncios:

First  Previous  2 a 4 de 4  Next   Last  
Previous subject  Next subject
 
©2020 - Gabitos - All rights reserved